xoves 25 |
|
DOCUMENTAL: CORTESÍA DE MÉDICOS SEN FRONTEIRAS. DIRECCIÓN: DAVID TRUEBA |
|
GRUPO: COMPAÑÍA DE TEATRO DA USC - CAMPUS DE LUGO (GALICIA) ESPECTÁCULO: Intervención na rúa AUTOR: IDEA DE PALOMA LUGILDE LUGAR: RÚA DOS VIÑOS E RÚA DO PASEO HORA: 20’00 DURACIÓN: 20 MINUTOS TARIFA: LIBRE ELENCO: Uxia Aguiar, Diego Ares, Lili claro, Natalia Fernández, Moncho Ferreira, Mónica Folgueira, Guillermo Guada, Aline Marcimiano, Bea Miranda, Rubén Pérez, Roberto Rivas, Raquel Velasco, Antón Rodriguez, Tania Luaces, Mauricio Repetto, Majo Rodríguez, Angeles Pérez, Helena López, Alicia Fernández [<] |
|
GRUPO: TEATRO DE ADRO (GALICIA) ESPECTÁCULO: As mil vidas de Matías Houseman AUTOR: JOSE PRIETO LUGAR: TEATRO PRINCIPAL HORA: 20’30 DURACIÓN: 65 MINUTOS TARIFA: 5 € Monólogo traxicómico no que o actor Josito Porto interpreta a curiosa e polifacética vida de Matías Houseman, desde a súa adolescencia ata a súa vellez, é dicir, que durante pouco máis de unha hora recrea unha existencia de máis de sesenta anos, nos que Matías transita continuamente de profesión en profesión. ACTOR: Josito Porto |
|
GRUPO: COMPAÑÍA DE TEATRO DA USC - CAMPUS DE LUGO (GALICIA) ESPECTÁCULO: Animaliños AUTOR: ROBERTO VIDAL BOLAÑO LUGAR: AUDITORIO (Aforo limitado ao público que entre no escenario) HORA: 23’00 DURACIÓN: 70 MINUTOS TARIFA: 2 € UTA. Unidade de Trastornos Alimentarios, está concebido como un popurrí de textos dramáticos nos que os alimentos están presentes, pero con temáticas moi amplas, con forte contido social e político e estilos diversos; e incluso transgresores. Etimoloxicamente popurrí vén do francés pot-pourri que o tomou da expresión española olla podrida, e que se emprega para describir calquera mistura confusa de cousas diversas e en música para cantar varias cancións continuas sen que desentoen. Actualmente, a olla podrida é o prato máis representativo da cociña burgalesa. Seguindo coa analoxía da comida, o legume, as verduras, o recheo, os compostos do porco, a carne son ingredientes moi diferenciados que se misturan e complementan na olla podrida, harmonizando as súas propiedades nun prato único. A memoria histórica, a anorexia, a manipulación dos medios de comunicación, o imperialismo americano, a educación castradora, o fascismo que está inmerso na nosa vida cotiá… son algúns dos ingredientes que compoñen o noso popurrí culinario e que se tratan en UTA, Unidade de Trastornos Alimentarios dun xeito directo e moi cercano ao espectador ao que se lle fai sentir partícipe da celebración culinaria.
ELENCO: David Fernández, Yago Rodríguez, Celia Díez, John Halnan, Alberto González, Clara Antúnez, Isabel Iglesias, Carlos Baragaño, Beatriz Carnicero |